به گزارش یزدفردا: گزارش مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) که توسط خبرگزاری آنادولو نقل شده است، نشان میدهد ۶۰ درصد از پنج میلیارد بشکه، اکتشاف نفتی جدید و مابقی آن، اکتشافات گازی بوده است.
این پنج میلیارد بشکه در مقایسه با معادل ۱۰.۵ میلیارد بشکه نفت اکتشاف شده در سال ۲۰۲۲، کاهش نشان میدهد و استدلالهای اوپک را تائید میکند که با وجود رشد تقاضا، صنعت نفت و گاز به میزان کافی در تولید، سرمایه گذاری نمیکند. اوپک، علت این روند را دلسردی سرمایهگذاری از مواضع آژانسهای پیشبینیکننده و دولتهای حامی گذار انرژی، میداند.
مشکل هزینه هم احتمالا در کاهش نرخ سرمایه گذاری موثر بوده است. مجمع کشورهای صادرکننده گاز گزارش کرد هزینه اکتشاف معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۳ برای گاز طبیعی، به ۵.۳۰ دلار در مقایسه با ۲.۶۰ دلار در سال ۲۰۲۲، افزایش یافت.
طبق گزارش این گروه، هزینههای اکتشاف برای نفت هم به طور قابل توجهی افزایش یافته و از ۳.۵۰ دلار معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۲، به ۸.۸۰ دلار معادل هر بشکه نفت صعود کرده است که میتواند به دلیل انجام بیشتر اکتشافات جدید در بلوکهای فراساحلی در آبهای عمیق باشد.
اطلاعات مجمع کشورهای صادرکننده گاز نشان میدهد ۴۱ درصد از اکتشافات جدید در سال میلادی گذشته، در آبهای فوق عمیق و ۳۰ درصد دیگر در قسمت آبهای عمیق انجام شده است.
از نظر توزیع جغرافیایی اکتشافات جدید، بزرگترین بخش از اکتشافات جدید در سال ۲۰۲۳، در آسیا با ۳۲ درصد انجام شد و پس از آن آمریکای لاتین (۲۱ درصد) در جایگاه دوم و اروپا و آفریقا هر کدام با ۱۱ درصد، مشترکا در رتبه سوم قرار گرفتند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، افزایش هزینههای اکتشاف و چالشهای موجود در یافتن منابع جدید نفت و گاز، ممکن است باعث کاهش رشد سرمایهگذاری در این بخش شود و نگرانیهایی را که اکنون به طور منظم توسط اوپک از کسری ساختاری در حال ظهور در بازارهای نفت ابراز میشود، تشدید کند، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان در مسیر رشد قرار دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024